Kako sam saznao da me žena vara – III dio

Posjeta Francuzovoj kući posebna je priča. Naime Francuz je kupio kuću u Gorskom Kotaru. Planinsko mirno selo iz nekog razloga mu je odgovaralo. Vjerojatno je tamo odlazio kada bi u Zagrebu postalo “vruće”. Mutni poslovi kojima se bavio nosili su sa sobom i određene rizike ali i interes policije. Miljenko mi je ispričao kako su Lidija i Tamara morale otići s njim do njegove kuće u Gorskom Kotaru. Naglasak je bio na riječi morale, i jasno sam to osjetio u Miljenkovom glasu. Pitao sam zašto su morale? Je li im prijetio ili je postojao neki drugi razlog. Miljenko se ironično nasmijao napravivši kratku stanku kao da premišlja bi li mi ispričao ili ne bi. No znao sam da je to njegov trik i da će mi nastaviti pričati.

Kako sam saznao da me žena vara – II dio

Dakle tih dana Francuz je očekivao neke svoje “prijatelje” koji su u Zagreb trebali doputovati iz Belgije. Lidiji i Tamari rekao je kako će s tim prijateljima otputovati u Gorski Kotar. Tamo će mu oni pomoći cijepati drva za zimu. Tako je baš rekao, cijepati drva, jer namjerava dobar dio zime provesti tamo. Lidija, Tamara i još dvije Francuzove prijateljice biti će im u pratnji. No mene je i nadalje zanimalo zašto su Lidija i Tamara morale ići s njim u Gorski Kotar? Njih dvije napravile su veliku glupost, kazao je Miljenko. Naime Tamara je posudila nešto novca od Francuza jer je s jednim svojim znancem, u stvari bivšim ljubavnikom, ušla u neki posao. O kakvom poslu je bila riječ Miljenko nije znao ili mi namjerno nije želio reći. Uglavnom nešto je novca zaradila ali u želji za još većom zaradom uložila ga je u daljnji posao a usput je nagovorila i Lidiju da od Francuza posudi nešto novca. No stvari se nisu odvijale po planu. Umjesto da oplode uloženo one su novac izgubile. Tako je Lidija nanovo zadužila kod Francuza. Koliko točno su se zadužile Miljenko također nije znao. U svakom slučaju taj Tamarin ljubavnik najvjerojatnije ih je izradio. Pobrao novac, ili ga možda čak izgubio na kocki, potom je bez traga nestao. Francuz nije imao milosti. Tražio je da mu se novac vrati. Iz tog razloga su njih dvije morale poći s njim na cijepanje drva ali dobro su znale da ih tamo ne vodi radi drva. Francuz im je obračunao kamatu na glavnicu i sada su morale to odraditi. Unaprijed im je rekao da je to samo otplata kamata.

 

Dakle tih dana se očekivao dolazak njegovih prijatelja iz Belgije. Oni su stvarno i stigli No nitko nije znao, a Francuz nikome nije ni rekao, da su tipovi crnci ili gotovo crnci. Oni su bili Tunižani s francuskim državljanstvom. Skupa s našim Francuzem “operirali” su po Francuskoj, Belgiji, Luxemburgu… Zajedno su bili i u zatvoru. Francuz je u nekoliko navrata spominjao kako su mu oni bili od velike pomoći u zatvoru i kako je uživao njihovu zaštitu. Dakle na neki način bio im je dužnik. Vrlo je vjerojatno da su tipovi došli u Hrvatsku jer im je u Belgiji i Francuskoj postalo previše “vruće”.

 

P.S. provjerio sam suvazačevo sjedalo u Lidijinom automobilu. Uistinu se na njemu nalazio jastuk a ispod jastuka je bila velika tamna mrlja.

Please wait...
Možda Vam se sviđaju i ove
Komentiraj


Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /www/wwwroot/pusica.com/wp-content/plugins/auto-seo-tags/autotag.php on line 35

Warning: Undefined array key "host" in /www/wwwroot/pusica.com/wp-content/plugins/auto-seo-tags/autotag.php on line 38