Šta će mi dečko kad si ti tu

Profesor nije došao na predavanje i ranije sam došao kući sa faxa,ušao sam u stan i vidio da je neko došao kod stare u goste,ženska jakna je bila okačena.

Ušao sam da se pozdravim i našao staru i jednu ženu kako sjede i piju kafu.Vidio sam da je stara plakala,ali nisam htio pitati šta je u pitanju.

Pozdravio sam se i stara je rekla,da te upoznam ovo je Sabina…pružio sam ruku,drago mi je…žena me je gledala pravo u oči ,činilo mi se da će svakog časa zaplakati.

Imala je oko 5 banki,krupna,čak bih rekao i debela,vidjelo se da je visoka iako je sjedila.
Kako si ti porastao…rekla je i zašutala.

Idem u svoju sobu imam puno za učiti,nisam htio biti nepristojan pa sam se izvukao.
Kopkalo me zašto stara plače i ko je ta nepoznata žena.
Otišao sam u sobu i razmišljao.Kroz otškrinuta vrata sam čuo da pričaju ali nisam razanao o čemu.Nako nekih pola sata stara me e pozvala da se pozdravim,da Sabina ide.

Bilo mi je čudno jer to inače nikad nije radila.Dok sam ulazio u hodnik čuo sam da stara kaže,nešto nalik na „naravno kad god hoćeš“…ali nisam ništa mogao povezati.
Sabina me je zagrlila i izašla,čini mi se plačući.

Stara je zaključala i taman kad sam je htio upitati o čemu se radi,rekla je dodji moramo razgovarati.Djelovala mi je ozbiljno,rekao bih i uplašeno..

Ova žena,Sabina….ona je….znaš……moram ti reći……oklijevala je……ona je tvoja biološla majka…..Ostao sam skamenjen,nisam znao šta bih rekao ili dal bih uopšte išta rekao….

Prolazile su mi kroz glavu slike kojih se sjećam iz djetinjstva ali ništa……jedino mi je sad palo napamet zašto u svim mojim dokumentima u rubrici ime jednog roditelja uvijek piše

Samo očevo ime iako je davno poginuo…..

Zašto si me lagala……upitao sam je…..slušaj,,,,,,,, ispričaću ti,ali molim te nemoj me unaprijed osudjivati.
Sabina je imala 17 godina kad je hodala sa tvojim ocem i ostala je u drugom stanju……njeni su saznali i nisu htjeli ni da čuju da se uda za njega jer je on bio sin radnika i nije bio bogataš.

Već je bilo kasno za abortus i morala je da rodi,i sudski je tvoj otac upisan kao otac a nju su roditelji poslali kod neke njene tetke u Australiju.Sad mi je ispričala da je tvoj otac uspio doći do adrese u Australiji i slao joj je pisma medjutim ona se jednostavno nije htjela odreći svojih roditelja i odlučila je da zauvijek ostaneš kod oca.

Meni je tvoj otac to ispričao prije nego li smo se uzeli i ja sam te prihvatila kad si imao godinu i po dana….i tvoj me otac uvijek molio da ti ništa ne kažem dok ne dodje vrijeme medjutim kad je
Poginuo ja jednostavno nisam imala načina i hrabrosti jer nisam znala kako ćeš to prihvatiti…..pričala je a suze su joj same tekle.

Ja nisam progovarao dugo,činilo mi se kao cijela vječnost….i onda sam rekao….moram prošetati…..idem malo van….
Otišao sam da se obučem i kad sam izlazio prišao sam joj i poljubio je u čelo…..ne krivim te,ja tebi moram biti zahvalan,pa malo bi ko prihvatio bebu da se brine za nju…

U glavi mi je pucalo,vani je bilo hladno,grad je bio okićen pred novu godinu….hodao sam kao muha bez glave….Trebao mi je razgovor…..trebao mi je neko da mi odvrati misli d svega…

Sjeo sam u kafić,naručio sebi votku i listao po telefonu……
Sali…..ispalo je njeno ime i pritisnuo sam ……zvonilo je….nije se javljala…….

Garant se negdje sexa sa onim svojim pa neće da se javi…….naručio sam još jednu votku kad mi zazvoni telefon…..Broj mi nepoznat…javio sam se…..Hej Sali je ovdje,zovem te sa kućnog,vidim da si me zvao bila sam na tuširanju pa ti se nisam mogla javiti…Znaš trebaš mi …nisam baš dobro pa sam mislio da se malo ispričamo uz kafu…..Auuuuu a ja se obradovala da me zoveš na sex smijala se…..Reci gdje si ,daj mi pola sata samo da se skockam i dolazim …rekao sam ime kafića i naručio još jednu votku……prošlo je malo više od pola sata pojavila se i sjela do mene….ja ću djus votku rekla je konobaru u prolazu.

Šta je bilo? Odmah je prešla na stvar….rekao sam joj ,saznao sam nešto strašno…..gledala me sa nekim strahom……

Konobar je donio piće i ja sam rekao donesi još po jednu odmah….vidjela je da da sam uzrujan…..pričaj….Ukratko sam joj ispričao o čemu se radi i ona je polako pričala ,tješila me ,pokušavala da se našali da me malo odvrati od svega…Kad sam zovnuo konobara da nam naručim još po jednu,rekla je ,bez mene,ne smijem ,vozim….hajde ti sredi još tu jednu pa ideš samnom da se malo provozamo da dodješ sebi,vidim da su ti se oči zacaklile od votke…
Eksirao sam i ovu votku platio i krenuo za njom.

Vozila je neku krntiju od džete i sjeli smo unutra.Gledao sam u njene noge kako stručno vozi sa onolikim štiklama.Vozili smo se nekih desetak minuta i skrenula je na neki makadam.

Stranice: First -- 1 -- 2 -- 3 -- Next → -- Last

Možda Vam se sviđaju i ove
guest
3 Komentari
Stari
Novi Ocjeni
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Zi69zi
Zi69zi
Guest
31. ožujka 2021. 13:21

Hmm, nazire se zanimljiv nastavak!!

Kvisko
Kvisko
Guest
Reply to  Zi69zi
31. ožujka 2021. 21:27

Vjeruj da sam isto pomislio 😉

Denis
Denis
1. travnja 2021. 02:40

Nastavi.

3
0
Ostavi svoj komentarx
()
x