Mama i radnici – I dio

Imam 31 godinu. Dve godine sam oženjen. Živimo u Beogradu, imamo dete, moj posao ne dozvoljava mi previse slobodnog vremena. No, u poslednje vreme, kad god mogu, trknem do roditelja. Lani su odselili iz grada, zazeleli su se zivota na selu, prijatelja iz detinjstva, prirode, mira…

Moram reci, da ja i mama imamo poseban odnos. Vezani smo nekako, i cujemo se telefonom gotovo svaki dan. Moja zena se sali da smo kao blizanci, krupan, snazan, i blagog lica, cak i fizicki podsecam na nju.

Moj otac je dobricina, koji bi se, cim malo popije, pretvarao u prznicu i svadljivca, a bio je i ljubomoran na mamu zbog njene nesvakidasnje jedrine, koju je ocuvala i u 60-oj. Retko je to pokazivao, uglavnom, samo kod pića koje ga je izjedalo, pa je postajao sve mrsaviji, usukaniji, zut u licu, dok mama kao da je ponovo cvetala, bivala je sve rumenija i bujnija. Pobolevao je i mama se sve više brinula za njega. To leto je zavrsio u banjama, na terapiji, jedva smo ga nagovorili, nakon puna dva meseca.

U kuci su im bili radnici iz Rusije, njih petorica, dovrsavali su potkrovlje. Pronasao sam ih kod poznanika, gde su radili za male pare. Roditelji su im preuredili staru garazu, da bi imali gde spavati, dok ne zavrse posao. Jednu nedelju je mama pripremila rucak za sve.

Na dvoristu je razmestila dva stola, spojila ih i prekrila stolnjacima. Radnici su delovali veselo dok ih je posluzivala. Razgovarali su, naime, na ruskome, kojeg sam razumeo, ali nisam bas dobro govorio, pa sam pred njima cutao,nisam ulazio u razgovor na ruskom.

“Matora, danas nema grudnjak!”- rece jedan.

“Uh, ala se ljuljaju!!!”- doda drugi.

“Sergej, jesi li joj ga vec gurao medju sise?”- obrati se treci, najmladjem, koji se zvao Sergej. Visok, plav, plavih ociju, mrsav. Sergej je iskrivio lice u ponosni osmeh ne odgovorivši konkretno

.

Bio sam zbunjen, prestrasen i uzbudjen istodobno. Nisam mogao verovati šta sam upravo čuo. Mama je setala izmedju njih, u beloj majici, ispod koje su se slobodno ljuljale nabrekle, teske grudi, velike poput kravljih. Kad bi se nagnula, i te bi se mešine zaljuljale obesene sve do struka. Retko ih je oslobadjala jer su tako goleme delovale groteskno, ali ne i za Ruse, koji su ko zna koliko vec bez svojih ili bilo kakvih zena. Odenula je i neku kracu suknju koja joj je isticala presiroke bokove, i jake listove. Ne mogu reci da je moja mama neka lepotica, ali bilo je nesto u njenim nesvakidasnjim oblinama sto je muskarce teralo da se i danas okrenu za njom.

“Jedi zlato, ohladit ce ti se!”- upozorila me milujući me po kosi.

Kasnije dok sam vozio ka kuci, sve me je više razjedala pomisao, na ono što sam čuo od smrdljivih Rusa. Dva dana sam hodao kao zombi, to je za mene bio tezak udarac.

Nisam izdrzao, morao sam proveriti svoje sumnje. Spava li stvarno mršavi mladi Sergej s mojom mamom, dok je otac u banji? Svakako su Rusi završavali posao kroz dva dana, te sam rekao svojoj zeni, da moram da budem prisutan tom prilikom. Naime, trebalo je da odem sutra ujutru, ali sam odlučio da odem večer ranije. Tako je i bilo.

Please wait...

Imamo još za tebe...

Možda Vam se sviđaju i ove
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Ostavi svoj komentarx