Bio sam mamin maser, terapeut i jebač 5. Dio

Bio sam mamin maser, terapeut i jebač 5. Dio

Umiljatim glasom obraćala mi se Una, kćerka direktora škole iz prvog braka. Znao sam je ovlaš, tražila je da se vidimo, da mi ispriča nešto važno. Bila je veoma uporna, ali sam je nekako uspio odvratiti od susreta u toku dana ili večeri. Slagao sam joj da sam u cajtnotu, da radim neke projekte kako bih preživio, i da se možemo vidjeti sutra ujutro.

Bio sam mamin maser, terapeut i jebač 4. Dio

Tako je i bilo.Čekao sam je u jednom od kafića kod tržnog centra gdje je nekad bila fabrika „Čajavec“. Iznenadio sam se kad sam vidio Unu. Rasnu plavušu, tužnih očiju, tugu i brige pokušavala je skriti vještačkim osmijehom.
Nakon kurtoaznog pozdravljanja i uvodnih pitanja, smjestili smo se u ćošak lokala. Poručili smo kafu, ona još i cijeđenu narandžu.

-Otkud Una da se mene sjeti, baš u vrijeme kada su mi svi ili okrenuli leđa ili otišli od mene na moje insistiranje?

Pokušao sam da budem i provaktivan i objektivan.

-Imam i ja problema sa svojim ocem. Ti imaš sa njim problema kao sa direktorom,a ja sa ocem. I to već nekoliko mjeseci. Završila sam ekonomiju, ne želi da mi pomogne oko posla, a samo prigovara. Nedavno sam u maloj depresiji u stanu sama, bez povoda i društva popila par gutljaja neke loze i to mi se odmah osjetilo po govoru i crvenilu u licu. Nikad nisam pila alkohol. Došao je baš tada i nazvao me pijandurom. Plakala sam. Onda me je zagrlio i rekao zašto ga povređuju ljudi koje voli. Pomenuo je i tebe i mene.

-Znaš Una, niko ne bi bio srećniji od mene da uspiješ, rekao mi je odlazeći.

A taj Željko, tako sam ga pitala, šta je sa njim?
-On je priča za sebe, mlad profesor pred kojim je sjajna budućnost, ali izgleda da ga je poljuljala pogrešna žena, a potom i alkohol. Ne znam kako da mu pomognem, a volio bih.

Okretao se kafić oko mene, jezik mi se zavezao. Predložio sam Uni da prošetamo, da izađemo na čist vazduh.
Ispričao sam joj sve o Nini i neuspješnom braku, ona meni osvom bivšem momku koji ju je razočarao.
Una mi je došla kao melem na ranu, viđali smo se svakodnevno, šetali, pili kafu, družili,opuštali. Pozvao sam je u stan.

Došla je, božanstveno je izgledala. Prelijepih grudi sa bradavicama koje strše, skladno našminkana,sigurnog hoda.
Poljubio sam je prvo u obraz, a onda su nam se usne spojile. Bili smo u transu, samo od poljupca, koji je trajao. Završili smo u krevetu, nismo ustajali cijeli dan i noć.Znao sam da će Una biti moja životna saputnica.
Nakon pola mjeseca preselila se kod mene,živjeli smo kao muž i žena iako nevjenčani. Una je ubrzo zatrudnila. Odlučila je da iznenadi oca. Pozvala ga je telefonom i upitala da li može popiti kafu sa njim u bašti Hotela „Bosna“.
Otac ju je čekao u zakazano vrijeme, kada smo mu prišli Una i ja, umalo se nije srušio.
-Tata, volim te, bio si u pravu kad si se brinuo za mene. Obradovaću te sa nekoliko lijepih informacija. Ja i Željko smo odlučili da živimo zajedno. Znam da si ljut na nas oboje, ali kad za pola godine dobiješ unuče, sve ćeš nam oprostiti.
Primijetio sam suze u iskrenim direktorovim očima, koji me je sa osmijehom i iskrenim pogledom prihvatio kao zeta. Vratio sam se na posao, postao sam uzoran i profesor i muž. Dobili smo sina Uroša. Nakon par mjeseci Uni se ukazao odličan posao, jednostavno nije ga smjela propustiti.

Please wait...

Imamo još za tebe...

Možda Vam se sviđaju i ove
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Ostavi svoj komentarx