Obradila sam tri Rusa mužu iza leđa

Jel to baš bilo mužu iza leđa kako naslov kaže… hm, mislim da bi se tako moglo slobodno reći. No to ćete najbolje vi zaključiti kada pročitate priču.

Odmah moram reći kako sam sigurna da moj muž zna puno više nego se čini, a čini se kao da ništa ne zna. On je jednostavno takav. Posve prešutno prelazi preko mojih avantura. U stvari ne zna za njih ili ako nešto zna, možda naslućuje, ili je eventualno od nekoga nešto čuo, on o tome ne govori. Zato je naš brak postojan i skladan. Njemu je ipak na prvom mjestu posao i karijera a i meni odgovara da sve bude tako kako jest.

Jedne večeri moj suprug bio je zavaljen u fotelju i gledao je tv. Ja sam u drugoj fotelji čitala knjigu čekajući kasni film kojeg sam željela pogledati. U jednom trenutku suprug mi se obratio;

-želio bi ti nešto reći.- Pogledala sam ga upitno. Djelovao je zamišljeno ali zbog posla je često znao biti takav. U idućem trenutku pomislih kako nije vrag da je negdje nešto čuo ili saznao o meni. No nije bilo to i laknulo mi je. Ispričao mi je kako će kroz tri-četiri dana imati jedan vrlo važan poslovni susret s ljudima iz Rusije. Spomenuo je kako su spremni uložiti priličnu sumu novca u jedan njegov projekt, tj. ne samo njegov već i njegovih suradnika, ali moj muž je u svemu ipak bio glavni igrač. Naravano, ja vas sad ovdje neću zamarati detaljima vezanim oko tog projekta i posla. U svakom slučaju ta gospoda iz Rusije dolaze najprije u Austriju a potom u Zagreb. Tu će se satati s mojim mužem i njegovom ekipom. Pričao mi je o svemu prilično opširno mada mene detalji nisu previše zanimali. Shvatila sam da pomalo okoliša jer mi nešto drugo želi reći stoga sam ga ipak pozorno slušala.

Shvatila sam da su ti Rusi bogati poslovni ljudi ali bogati su postali zahvaljujući nekim mutnim poslovima u prošlosti, još u vrijeme kada se SSSR tek raspao. Moj suprug to nije rekao direktno ali ja sam to lako shvatila između redova. Dakle radilo se o nekim bivšim mafijašima a sada profinjenoj i bogatoj gospodi… Hm, naravno da me sad već čitava priča počela živo zanimati ali još nisam shvaćala zašto mi to sve priča i k tome još tako detaljno. A onda sam na kraju priče sve shvatila.

Najprije će se, moj muž sa svojim partnerima i Rusima, naći na ručku, potom će dan poslije imati prezentaciju projekta gdje će im još jednom sve detaljno prezentirati u prostorijama poduzeća gdje radi. Navečer će imati mali domjenak u jednom zagrebačkom hotelu. Na taj domjenak suprugovi partneri, s kojima inače radi, doći će sa svojim suprugama pa je red da se i moj muž pojavi sa mnom. Biti će tu još gostiju iz poslovnog i financijskog svijeta našeg grada. Svi će doći u pratnji svojih dama. Red je da tako bude a takav je i dogovor. Nije predviđeno da domjenak dugo traje ali i taj domjenak je bitan segment u eventualnom sklapanju budućeg posla. U tom trenutku još nisam shvaćala sve. Kada je suprug napokon završio s pričom činilo se kao da trenutak oklijeva a onda sam stekla dojam da mu je čak i malo neugodno. Naime, zamolio me da se za odlazak na taj domjenak jako dobro uredim. Nisam shvaćala zašto mi to posebno naglašava kada je mogao biti siguran da ću tako i učiniti, i to sam mu rekla.

Please wait...

Imamo još za tebe...

Možda Vam se sviđaju i ove
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Ostavi svoj komentarx