Mama mi je postala sekretarica

Jos za vreme studija pricao sam sa drugom oko otvaranje sopstvene firme. Ubrzo po zavrsetku Milan i ja smo otvorili projektni biro i poceli da jurimo i grizemo za posao. Dobro radimo i posao je lapo poceo. Ozbiljni od pocetka, na nas su tako i gledali. Nisu nas smatrali klincima.

Posle prve godine vec smo imali jos dva radnika, trece godine, vecu kancelariju, tj vise njih sa 10 zaposlenih i jos pride honorarci. Doslo je do toga da nam je neophodna i sekretarica. Pustili smo pricu svuda kako trazimo pouzdanu i zensku osobu srednjih godina, znanje engelskog, komp i kako vec ide. Posle gomile nezrelih devojaka i kojekakvih preporuka skoro smo digli ruke od te ideje. U razgovoru sa mojim matorcima keva mi je dala jedan predlog.


“Ajde ovako, ja cu 6 meseci neplaceno u firmi i doci da vam pomognem dok se ne snadjete”
Iskreno nisam ni razmisljao o tome, keva je radila u banci sa klijentima, nije bas bila luda za tim poslom. Odlicno je govorila engleski a rad na racunaru joj nije bio nikakav problem.
Cale je podrzao taj njen predlog, a i meni je bilo ok, lakse cu se sa njom dogovarati nego sa neki nepoznatim.


Nazvao sam Milana i predlozio mu to.
I njemu je to bilo skroz ok, pa sam na kraj u i ja rekao da.
Koliko sutra je u banci sredila neplaceno i naredne nedelje je pocela kod nas.
Napravili smo joj docek, upoznao sam je sa svima i uveo u posao.
Znala je kodekse ponasanja i kulturu razgovora sa klijentima, ubrzo smo dobili i prve pohvale ok klijenata kako imamo jako poslovnu sekretaricu.
Imponovalo mi je to naravno.


I kao pojava je plenila. Sa svojih 48 godina izgledala je jako dobro. Krupnog i cvrstog poprsja koje je lepilo oci, prijatnog osmeha i glasa, dobre gradje. Niko joj ne bi dao te godine.
Vec sam primetio kako joj se zaposleni lagano nabacuju i flertuju.
Prijalo joj je to sto su joj se klinci nabacivali, uvek je sa svima lepo popricala.

Poceli su i komentari od komintenata na racun nje i to kod mene. Nasmejao bih se i rekao da mi je to mama. Bilo bi uvek izvinjenja i njima bi bilo neprijatno, ali uvek se zavrsavalo na sali.
Pocelo je da se desava to da je i ja povremeno pogledam kao zenu a ne mamu.
Tada bih se izgubio i skrenuo misli. Brinulo me je sto je to postajalo sve cesce, cak sam i ja poceo da dajem komplimente i da skriveno flertujem sa njom. Odgovarala je na moje opaske uz smesak.
Trudio sam se da to radim kada nije bilo nikoga da to cuje. Prijalo mi je da tako skriveno flertujem sa njom.


Ona je u meni videla uspesnog sina, kojeg postuju, videla je pravog coveka a ne dete. Tako se i postavljala ispred drugih.
Sve sam cesce trazio priliku da joj pridjem i kao nesto kazem da uradi, pa joj se naslovnim na rame i pokazem sta i kako i pritom ne propustim da bacim oko na njeno poprsje.
Au kako je to dobro izgledalo.

Trazio sam priliku da se mimoidjem sa njom ne bi li se ocesao o njenu guzu ili grudi.
Sve sam cesce i cesce vrebao takve prilike, da sam verovatno bio i provaljen.
Trudio sam se da pazim ali to je postalo jace od mene, prosto sam zeleo da je onjusim, da joj dobacim po nesto i sacekam njen komentar.

Please wait...

Imamo još za tebe...

Možda Vam se sviđaju i ove
Komentiraj