Stanarina plaćena pušenjem

Cao, zovem se Maja Tada sam imala 19 godina Dugo sam se dvoumila da li da ovu pricu podijelim sa vama, sve se desavalo nakon zavrsetka srednje skole.Oducila sam upisati medicinu u Sarajevu ,iako sam iz Mostara takodjer studentskog grada odlucila sam se za Sarajevo.

Moji su bili protiv,ali su na kraju popustili i dozvolili mi da odem na prijemni ispit.Mada se nisam nesto pretjerano nadala da cu uletiti na taj fakulet desilo se cudo.Zove me prijateljica Sandra (koju sam upoznala tog dana na prijemnom i uz kafu razmjenile brojeve) sa velikom radoscu rekla je “Majo primljene smo u redovne studente”.

Dani su prolazili , a u meni se javljala tuga sto moram napusiti rodni grad.Svakodnevno sam razmjenivala poruke sa svojom novom prijateljicom Sadrom (iz Doboja).Samom cinjenicom da smo upale’ u redovne studente podrazumjevalo se da cemo morati presteliti se u Sarajevo , pa smo dosle na ideju da bi mogle zajedno zivjeti.Nakon odredjenog vremena odlucile smo da odemo za Sarajevu 1 septembra da potrazimo stan.Konacno smo se srele ,imale smo vec par brojeva za stanove koje smo pronasli na netu.

No cinilo se da taj dan nemamo bas srece.Gazde su nam pokazivale stanove pokusavajuci hvaliti ih maksimalno ali se nama nije svidio ni jedan ,sto zbog starog namjestaja,sto zbog lokacija itd..

Tako setajuci i razmisljajuci Sandra i ja samo sjele u jedan park u blizini stanova koje smo obilazile.

Komentarisale smo ono sto smo vidjeli i kako su gazde stanova to predstavljale nama.

Na jednom u pricu se ubacio se matori koji je imao preko 50 banki.Ne pretretjerano visok , sa sjednom kosom,ali sa ogromnim ramenima:”Djevojke odakle ste”,Sandra je rekla “Doboj”, a ja “Mostar”.”Fino” rece starac, pa nastavi “imate problem oko pronalaska stana ,ako zelite mozete pogledati moj” jer kako rece studenti sto su bili kod njega pronasli novi stan.

Gledale smo jedna i drugu dok je matori sutio.Rekle smo pa moze nemamo sta izgubiti. On se nasmijao i krenule smo prema njegovom automobilu koji je zaista bio dobar ,vjerovatno je matori bogatas pomislila sam.Kada smo stigli u stan moje pretpostavke su se ispostavile tacnim.Stan je bio preljep,sa novim namjestajem,5 min od naseg fakulteta ,sa novim wc.Sandra i ja smo bile zadovoljne onim sto smo vidjele.

Usljedilo je najteze pitanje koje je postavila Sandra “kolika ce biti stanarina” gospodine pa zastala..”Gospodin Zoran “rekao je on ,drago mi je bio je pristojan.

Nas to toliko nije bas zanimalo cekale smo odgovor.Rekao je lako cemo za novac , pa se zagledao u mene cudnim pogledom.Ja sam bila prilicno zgodna djevojka ,visoka 168cm,crna kosa, grudi ne bas velike dvojka, okrugla i velika guza.Osjetila sam njegov pogled na meni ,ali me nije uznemirilo ,jer sam taj dan u autubusu prilikom putovanja imala par pogleda na sebi od starijih muskaraca ,vjerovatno zbog moje kratke crne haljine.Sandra je bila prava bomba moram priznati da sam gledala u njene grudi i bila zaprepastena njenom velicinom.


Nakon njegovog odogovora nastala je tisina,nismo znale kako se ponasati dalje u pregovorima,ali smo predlozile.Predlozile smo da nasa stanarina bude 300KM sto je prilicno jeftino.Zoran se na kratko zamislio ii rekao “pa dobro djevojke moze ” ii pitao je jos kada nas moze ocekivati na sto smo mi potvrdile krajem Semptembra.

Please wait...
Možda Vam se sviđaju i ove
Komentiraj