Jebao sam tetku, maminu sestru, vrelu penzionerku

Jebao sam tetku, maminu sestru, vrelu penzionerku

Nedavni slučaj, koji mi se desio na Zlatiboru dokaz je da se vatrena avantura može doživjeti i u šezdesetoj godini.


Ja sam pisac, kažu dobar pisac, pjesnik, satiričar… Vitalan sam, zdrav, nepušač, fizički uvijek aktivan, profesor sam književnosti i jezika i uz učenike se osjećam još i mlađim. Imam odličan brak, osam godina mlađu suprugu, sa kojom vodim ljubav često za naše godine, dva puta sedmično, ali baš žestoko.
Minulog septembra sam išao na Zlatibor, dobio sam poziv od strane organizatora nekog književnog konkursa da dođem na završnu večer. I dobro, došao sam u sportskoj varijanti, bilo je toplo, a ponio sam i odijelo za večernji izlazak, za svaki slučaj.


Na Zlatiboru lijep jednosoban stan, koji ona zove apartmanom, ima moja tetka. Mlađa sestra moje majke. Ja sam imao čak osam tetaka, po četiri sa očeve i sa majčine strane. Nikada ništa nisam prema njima osjećao, jedino me jedna tetka koja je živjela u Rijeci često u mladosti uzbuđivala svojim krupnim bradavicama, guzovima i golišavim nogama. Ja kao kontinentalac nikako se nisam mogao adaptirati na tu njihovu mediteransku varijantu, ljetne haljine raskopčane do gaćica i majicu bez grudnjaka. Joj koliko sam sperme prosuo zamišljajući nju, a jednom sam je nakon tuluma, kada je spavala kao klada dirao po rasnoj pički, i ništa više.


Sa majčine strane moja tetka, koja je starija od mene 15 godina je djelovala na mene čitav život kao profesorica. Živjela je i živi na visokoj nozi, proputovala je i Jadran i Crno more kruzerima, ljetuje svake godine po dva mjeseca u Grčkoj, ponekad odleti i do Madagaskara, lakše se uputi u Francusku nego li ja u Sarajevo.


E ta moja tetka je udovica i nije se udavala nikad nakon muževe smrti. Ima jednu kćerku i ona je u Francuskoj. Ima prelijep komforan stan u centru Beograda i taj, kako ona kaže apartman na Zlatiboru.
Saznala je da dolazim na Zlatibor po plakatu, koji je najavljivao književno veče. Nisam uopšte znao da je ona tih dana tu, na planini. A i rijetko smo se čuli, ponekad smo se kratko dopisivali, tek da razmijenimo po koju o zdravlju.


Doznala je preko organizatora i gdje dolazim i motrila kad ću se pojaviti. Preplanula od grčkog sunca obradovala mi se, bio sam prijatno iznenađen. Rekla mi je da ne dolazi u obzir da idem u hotel, da će mi ona ukazati gostoprimstvo. Tako je i bilo.


Obavio sam te fomralnosti u klubu pisaca, otišao sa tetkom u apartman, raskomotio se, osvježio i nastavio da ugodno ćaskam sa njom.


To veče, književno veče, bilo je za pamćenje. Moji stihovi su odlično primljeni, iskoristio sam priliku i da podijelim nekoliko primjeraka svoje nove knjige, te da popijemo po par dobrih šljivovica.
Oko 23 sata smo i ja i tetka već bili u njenom apartmanu. Prethodnomi je rekla da se zaustavim na drugoj čašici prepečenice, jer ima tajnu za mene.


Nakon tuširanja odlučio sam se za lagani šorc bez postave i pamučnu majicu. Tetka je bila u svilenoj kućnoj haljini, prije bi se reklo haljinici. Noge su joj sijevale, a i dekolte je bio zavidan. Njenih 75 godina su izgledale kao nečijih 60. Maksimalno je pocrnila od ljeta provedenog u Grčkoj. Iznijela je mali oval sa grčkim specijalitetima, sirom, maslinama i pršutom. Metaxa me je očarala. Pustila je lagani grčki instrumental, svijetlo je bilo tek malo prigušeno. Atmosfera nezamisliva. Pijuckali smo i mezili. Priča je tekla lagano, o životu, zdravlju, užicima, propuštenim šansama, tetka je voljela citirati Andrića i ruske klasike, sve ih je iščitala podrobnije od mene, profesora književnosti.

Please wait...

Imamo još za tebe...

Možda Vam se sviđaju i ove
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Ostavi svoj komentarx