Plave Jabuke (Epilog)

Ovo je 52 dio od 52 u seriji Plave jabuke

Nažalost ili napokon Plave Jabuke su gotove barem što se tiče priče u tekstualnom obliku. Jasno mi je da Plave Jabuke kao priča, odnosno novela, zasigurno ne bi prošle kritike niti osnovnoškolskih nastavnika jezika, ali kao što sam objasnio u predgovoru, Plave Jabuke nisu priča nego prerađeni scenarij za slikovnu novelu.

Kao što ste mogli primijetiti osim nekonvencionalnog načina pisanja prevladava mnoštvo kratkih rečenica i nedostaje opisa likova, situacija, mjesta i vremena. Na primjer, imate stotine stranica teksta i dijaloga o četvero glavnih likova, ali niste uspjeli saznati kakav parfem ima Helena, kakve boje oči ima Mia, koji auto vozi Gregor ili kakvu frizuru ima Daniel. Razlog je jednostavan, za priču koja je popraćena slikama, takvi opisi nisu potrebni. Kao u staroj poslovici – slika govori tisuću riječi. Nadam se kada sljedeći puta budete vidjeli Plave Jabuke da će to biti u drugačijem formatu, a to će biti moguće samo ako se pronađe 3D crtač otvorenog uma.


Vidim prema broju pogleda da su Plave Jabuke našle svoju publiku, stoga mi je još više žao što tokom objavljivanja nije postojala diskusija o samoj priči i o likovima. Vjerujem da bi imali mnogo pitanja za mene ali i obrnuto.


Nekoliko riječi o glavnim likovima.
Gregor je nekako, valjda zbog činjenice da je glava obitelji bio prvi koji je objavljen, inače da su priče objavljene istovremeno i povezane linkovima mogli biste samo birati koju verziju želite čitati, ali Gregorov lik je utjelovljen posljednji. Nisam previše ulazio u njegovu osobnost niti u njegov izgled. Jednostavno sam zamislio lika kojeg vidim na semaforu u autu koji kod nas daje daje odraz više klase ali zapravo je u staležu srednje više klase koje kod nas više nema. Vjerojatno nekakav čovjek na višoj poziciji u firmi ili možda neki privatnik. Srednjih godina i definitivno onaj tip za kojim bi se okrenule žene koje vole zrele muškarce. Obiteljski je tip i nije nikakva baraba, što se moglo vidjeti u prvom dijelu. Gregor je na kraju ni kriv ni dužan uspio pojebati gotovo sve žene koje su bile oko njega. Apstinencija od drugih žena tokom braka potpuno se isplatila. Čak i lik čvrstog karaktera kao što je Gregor popustio je zadvodljivoj droljici tinejdžerici Lei i može se reći da se je i malo zaljubio. Mora se priznati da je jebanje kćerke svojeg najboljeg prijatelja priličan taboo i zaista treba puno povjerenja i hrabrost da dođe do toga i još kad se u to uključi njezina prijateljica… San svakog muškarca. Splet okolnosti je to što je pojebao i Tomislavovu bivšu ali i sadašnju ženu ali dodao bih samo dvije riječi – tko nije. Možda je ipak najbolja stvar koja mu se dogodila grupnjaci za ženom? Ipak vrhunac je bio u epizodi sa kćerkom. Ohrabren nakon jebanja konobarice uspio je prijeći zabranjenu granicu, ali u tome je imao pomoć najprije Bojane a konačno Marije, ženine mlađe sestre koju je također uspio jebati nakon dvadesetak godina čežnje. Sada se postavlja pitanje kako zamisliti ovog perverznjaka kao lika kojeg prvotno zamisliš kao ozbiljnog poslovnog čovjeka koji mirno čeka na semaforu?

Nastavci<< Plave Jabuke (Mia – Na Ljetovanju Sa Mamom) 3. dio
Please wait...

Imamo još za tebe...

Možda Vam se sviđaju i ove
2 Komentari
  1. Nani komentira

    Nakon uvoda sam ostavio komentar da nema preskakanja, i tako je i bilo. Pročitah sve. ODLIČNO. Sve tri verzije u letovalištu su fenomenalne. Svaka čast

    1. rio komentira

      Hvala, Nani

Komentiraj