Sunce Čije Zrake Svijetle Samo U Jednom Smjeru – 5. Dio

Slijedeći dan Armin je htio započeti uobičajenom rutinom. Dugo spavanje, miksanje smutija, skok u bazen, đir na motoru, kava i druženje u kafiću, skok u more, ručak, odmor, spremanje za večeru i izlazak. Rutina mu je bila poremećena čim se ustao jer je shvatio da nema od čega napraviti svoje omiljeno piće odnosno njemu doručak tako da je morao protegnuti noge i otići u obližnju trgovinu.

Dok je spremao namirnice sjetio se da bi trebao i raspakirati se. Kako je jučer stigao, stavio je torbu u hodniku i izvukao iz nje samo odjeću koja mu je trebala. Sada je napokon složio odjeću u ormar, stavio na svoje mjesto laptop, punjače i hard diskove, dokumente stavio u ladicu i naravno sa njima svoj privjesak sunca koje sija samo prema gore.

Nakon kave i ručka zaobišao je posjet plaži, te odlučio odmarati uz bazen ispred kuće. Svi gosti njegovih apartmana bili su na plažama tako da je mogao uživati u miru. U mislima je uspoređivao boravak na Ibizi i na Krku. Zapravo uspoređivao je neusporedivo. Zaključio je da je sad na Ibizi vjerojatno ne bi gubio vrijeme ležeći pored bazena, a onda je nadogradio misao konstatacijom da bi se na Ibizi u ovo doba tek probudio i ni sam ne bi znao gdje je.


Ležeći tako pored bazena pisao je poruke prijateljima i curama iz Njemačke i naravno svojoj on line prijateljici iz Belgije s kojom se je zadržao u dopisivanju.
”I takva ti je moja rutina ovdje” – napisao je Armin nakon što joj je objasnio kako ovdje provodi dane.
Marie: -”Ne zvuči nimalo loše. A znaš da sam i ja od danas na godišnjem, nisam planirala, htjela sam radije iskoristiti po zimi ali rekli su da moram sad uzeti 2 tjedna.”
Armin: -”Jao pa mogla si ići sa mnom.”
Marie: -”Ha ha, kako da ne.”
Armin se malo zamislio a onda je ova ljubazna formalna ideja zaista zaživjela u njegovoj glavi.
Armin: -”Ali stvarno, ne šalim se. Hajde dođi tu par dana.”
Marie: -”Ma daj šta ti je, ne dolazi u obzir.”
Armin: -”Pa zašto? Apartman je velik, lijepo bi se kupali, izležavali na plaži, navečer šetnja, večera…”
Marie: -„Zvuči lijepo ali mislim da ipak ne.”
Armin: -”A znaš da ti zaista treba ovakav odmor.”
Posao joj je selfie sa pozadinom bazena i čempresa. A tada je otvorio sky scanner i pretraživao letove iz Bruxellesa za Krk.
Marie: -”A znam da mi treba ali ne bih.”
Armin: -”A vidi ima direktan let iz Bruxellesa. Za manje od 2 sata si ovdje. Čekaj objasni mi, ne želiš biti sa mnom par dana ili?”
Marie: -”Ma ne nego šta ću ti ja tamo, imaš svoje prijatelje, to je tvoje rodno mjesto.”
Armin: -”Kao prvo i ti si mi prijatelj, kao drugo da sam toliko zaokupljen sa njima onda ne bih sad pričao s tobom i pozivao te da dođeš i kao treće pozivao sam te i u Frankfurt i na ostala mjesta koja nisu moja rodna mjesta pa si uvijek odbijala.”
Marie: -”A daj pa nije baš tako.”


Arimin je sad baš htio da ona dođe. Naravno imao je asa u rukavu. Vratio se je na stranicu i rezervirao joj let te joj poslao presliku rezervacije. Iako još nije uplatio dok ne upiše broj njezine putne isprve, rekao joj je da je karta kupljena pa neka sama odluči hoće i ići ili ne.

Nastavci<< Sunce Čije Zrake Svijetle Samo U Jednom Smjeru – 4. DioSunce Čije Zrake Svijetle Samo U Jednom Smjeru – 6. Dio >>
Please wait...
Možda Vam se sviđaju i ove
Komentiraj


Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /www/wwwroot/pusica.com/wp-content/plugins/auto-seo-tags/autotag.php on line 35

Warning: Undefined array key "host" in /www/wwwroot/pusica.com/wp-content/plugins/auto-seo-tags/autotag.php on line 38