Voljela sam planinariti sa grupom i isprobavati sve njihove alate

Setala bih po obliznjim planinama na koje bih otisla prigradskim autobusom. Ponela bih mali rancic sa sendvicima neki i sok ali nisam zalazia daleko tu blizu ski zica ili skakaonice šetala bih udisala svez zrak i uzivala u tisini samo su se cule ptice.Bio je to raj u letnje doba onako obucena samo u texas shorc i neku majicu carapice kratke i patike godila mi je sumska ladovina.

Tako setajuci naisla sam na jednu grupicu planinara koji su stali pozdravili me i malo popricali samnom. Predlozili su mi da ako zelim da se uclanim u njihovo Planinarsko drustvo da navratim u prostorije i odmah se uclanim. Pricali su da poznaju svaki kutak planina i da mnogo vole da pesace i da borave po planinarskim domovima i usputnim brvnarama  za odmor ako ih zatekne noc ili neko nevreme. Pricali su mi da su njihove staze kuda idu sve obelezene i da se nikad niko od njih nie izgubio ili zalutao jer uvek idu u nekim manjim grupicama i u svakoj bude po neki stariji iskusni planinar.

Nije proslo dugo navratila sam u prostorije Planinarskog drustva lepo su me primili ali bila sam veoma mlada lepa zgodna i postala sam clan Planinarskog drustva. Dobila sam nekih brosura neke karte planina da malo kuci procitam da se upoznam a i neki plan kad gde idu na koje mesto i tako.

Krenula sam prvi puta sa planinarima ispod podnozja planine, cilj nam je bio nekim kraticama doci do jednog Planinarskog doma i tu prenociti i sutra dan nazad. Bas sam se natovarila kupila sam neki osrednji ranac sa metalnom konstrukcijom i potrpala nekih mojih zenskih potrebstina deblju jaknu i ispod ranca mi je bila smotana i privezana vreca za spavanje. Bilo je jako vruce na sebi sam imala samo gacice texas shorc majicu kratkih rukava carape i adidaske lagane. Bilo je jos devojaka ali smo se podelili u grupe po troje i krenuli svi svojim kraticama i da se svi sastanemo na cilju. Uh ja sa ispocetka isla dobro ali jadna malena nisam imala mnogo kondicije a i ranac mi je postajao sve tezi da sam jedva hodala.

Primetio je to matori Nenad i rece ”daj dete da ti ja ponesem taj ranac vidim da jedva hodas nisi navikla tek ti je prvi put da ides sa nama”.

Uzeo je moj ranac i poneo uhh kako sam lakse hodala mogla sam i potrcati. Pickica mi se vec preznojila i gacice su mi bile vlazne od znoja koliko sam samo koracala mmmmmm. Nekoliko puta smo stali i odmorili nesto popili i pojeli obojica su me nudili da jedem cak mi i rakiju nudili ali nisam pila samo vodu i sok. Mnogo su me zagledali moje gole noge i sisice koje su strsale ispod majice malene ali lepo su se videle. Zasla sam malo dalje od njih i piskila i malo osvezila picku vodom i posusila maramicama.

Nastavili smo i oni su se menjali i nosili moj ranac a ja sam mogla lepo da idem izmedju njih a mladji (Alen) je isao iza mene i mislim nije skidao oci sa moje guze i mojih nogu. Ja bi se nekad namerno pocesala po guzi samo da vidi. Volela sam da me dobro primete a i da im skrenem paznju na sebe. Skoro predvece smo stigli do odredista neki su vec stigli i cekali ostale grupe da pristignu. Uh kako sam sela lepo na klupu od balvana mmmm i ispruzila noge jadna ipak je ovo za mene bio veliki napor ceo dan pesacenja.

Rating: 4.6/5. From 385 votes.
Please wait...
Možda Vam se sviđaju i ove
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare