12 zanimljivijih činjenica o ženama i seksu

Istraživanja su pokazala da orgazmi žene mogu učiniti samopouzdanijima, produktivnijima i kreativnijima. Ipak, pitanje je što je tu uzrok, a što posljedica jer je moguće da kreativne žene jednostavno doživljavaju jače orgazme.

1. Mjesečeve mijene utječu na plodnost

Nekada davno, žene su imale menstruaciju tijekom mladog Mjeseca, a ovulaciju za vrijeme punog Mjeseca (kada ima više svjetla), tvrdi se u jednom istraživanju. No, danas više ne živimo u skladu s prirodom i nije nam potreban Mjesec da nas osvijetli jer imamo lampe i kompjutorske monitore pa biološki ritam žena više nema veze s ovim prirodnim ciklusom.

2. Žene mogu zatrudnjeti i pet do osam dana poslije seksa

Istraživanja su pokazala da sperma može preživjeti u cervikalnoj sluzi i do osam dana nakon odnosa i mirno pričekati da jajašce bude spremno za oplodnju. Zaboravite, dakle, ono – „Nisu plodni dani, ne moram brinuti!“

3. Nošenje štikli može negativno utjecati na orgazam

Određene cipele imaju isti nagib kao onaj koji zauzima maternica za vrijeme orgazma. Štikle stvaraju kontrakcije u maternici što može utjecati na kontrakcije za vrijeme orgazma – tako što će ih oslabiti.

4. Orgazmi nas čine kreativnijima

Istraživanja su pokazala da orgazmi žene mogu učiniti samopouzdanijima, produktivnijima i kreativnijima. Ipak, pitanje je što je tu uzrok, a što posljedica jer je moguće da kreativne žene jednostavno doživljavaju jače orgazme.

5. Pilule mogu smanjiti libido

Hormonska kontracepcija ima psihološke nuspojave. Negativan efekt može se nastaviti i nakon prestanka korištenja pilula, tvrde neki znanstvenici. Riječ je o tome da im partner može postati manje privlačan jer biokemijska kompatibilnost više nije ista bez dodatnih hormona.

6. Sjedenje na stolici može uzbuditi žene

Živci analnog otvora, koji su pod pritiskom kada sjedite, stimuliraju tkivo koje djeluje na uzbuđenje (vaginu, klitoris, anus…). Sjedenje na određen način, na neke žene može djelovati veoma stimulativno.

7. …ali to im može i pokvariti orgazme

Sjedenje tijekom većeg dijela dana opušta mišiće vagine koji pomažu da doživite snažan orgazam. Rješenje u ovom slučaju su Kegelove vježbe.

8. Žene imaju tri glavne erogene zone

To su klitoris, G točka i grlić maternice, koji mnogi ne percipiraju kao osjetljivu točku koja pruža mogućnost za uživanje. Neki, također, tvrde da se ovom popisu slobodno može dodati i četvrta erogena zona – bradavice.

9. U svakoj su vagini drugačije raspoređeni živčani završeci

Naravno, svjesni smo toga da je svaka žena jedinstvena i drugačija, a to vrijedi i za svaku vaginu. Imajući to u vidu, jasno je da će svima odgovarati drugačije metode za postizanje orgazma.

10. Pulsiranje tijekom orgazma ima svoju funkciju

Ono služi da bi se povećale šanse da sperma stigne do svoje ključne destinacije. Ligamenti koji se prostiru duž vagine, pomiču maternicu naprijed i natrag tijekom orgazma tako da cerviks dobije priliku prikupiti što veću količinu spreme kako bi se povećala mogućnost za začeće.

11. Više vlažnosti dovodi do snažnijeg orgazma

Please wait...

Imamo još za tebe...

Možda Vam se sviđaju i ove
Komentiraj