Moja Baba Je Moja Muza

Ovo je 1 dio od 3 u seriji Baka i unuk

Baka je za mene uvek bila posebno biće. Tatina mama, akademski slikar, uvek je živela u svom svetu.
Iako slobodnih pogleda na sve, nije uspela svog sina, mog tatu da usmeri kako je želela. On je postao vojno lice. U tom momentu je bio potpukovnik u generalštabu.


Ona je odavno otišla iz Beograd i živela u svom ateljeu na Dunavu nadomak Beograda. Dete cveća je bila.

Tako smo je interno i zvali svi ukućani.
Ja sam je obožavao, i mnogo vremena proveo sa njom i kao dete i kada sam krenuo u srednju.
Ona je i glavni krivac što sam krenuo njenim stopama i razvi talenat za slikanje.
Upisao sam likovnu akademiju, i naravno postao njen omiljeno unuče.
Imala nas je petoro. Ali sam ja bio najčešći stanar vikendice na Dunavu. Imao i svoju garderobu, svoju sobu. Za razliku od svih ostalih.

Sa bakom sam i počeo da ložim buksnu kada god bi bili sami kod nje. Nije imala problem sa tim, imala je svog čoveka i uvek je bilo extra.

Uvek bi mi zapakovala za poneti kada krenem nazad u Bg. I uvek upozorenje.
„Ako ti ovo nahvata matori, najebao si, da znaš.“ Upozoravala me na mog ćaleta i njegovu strogu disciplinu.

Matori je pizdeo zbog mog izbora, ali jbg, moj je izbor. Mnogo puta se raspravljao sa bakom oko raznih stvari. Ova potpuno liberalna, a on usmeren i samo tradicija.
Mučno je bilo nekada ih slušati. On viče, a ona uvek smirena.

Provodeći toliko vremena sa njom, postali smo mnogo bliski. Nije imala problem da se presvlači ispred mene. Ili da tokom kupanju na Dunavu bude bez gornjeg dela. Jedna opuštena žena i atmosfera.
Primetio sam da samo ja imam tu privilegiju od svih ostalih. Ja sam joj bio mezimac. Sa ostalima je bila ok, ali samnom je to bilo posebno.

Počeo sam da hvatam sebe, kako samo tražim priliku da idem kod nje. Ako bih imao čak i popodne slobodno, skoknuo bih do nje do mraka na ručak ili samo kafu. Naravno, kada se matori smiluje da mi da svoja kola. Tako je voleo da kaže. To su njegova kola, a ne naša. I da ih čuvam.
Jebala te kola tvoja.
Junski rok u toku i ja sam se spremao za ispite. Gde bih se spremao ako ne kod bake. Ona najbolje može da mi pomogne.

Spakovao sam se i otišao, kako sam rekao mojima, do daljnjeg kod bake.
„Čujemo se, ne brinite.“ Kratko sam se pozdravio sa njima. Odbio sam da me matori vozi, samo bi unervozio baku. Pa sam otišao busom.

Kada sam dogovarao sa bakom dolazak kod nje na duže i da li bi joj smetao da dodjem dok ne prodju ispiti. Dobio sam naravno blesav odogovor kao što sam i očekivao.


„Ti me to pitaš, ili obaveštavaš? Ludo moje, pa ovde je sve tvoje. Zato ti jedini i imaš ključ. Pakuj se i dolazi“

Njen atelje na spratu je vremenom postao, naš atelje. Dobio sam svoj prostor za moju opremu. Zajedno smo slikali često.

Dani su prolazili uobičajno. Uživanje sa bakom, od klope preko svega ostalog. Kupanje i dnevno i noćno. Riba na roštilju, sveže ulovljena. Alasi su je obožavali.
Spremio sam par lepih radova kao i dosadnog štiva o umetnosti. Nisam bio ljubitelj suvoparnih informacija. Više sam voleo četkicu i kist.


Došlo je vreme da uradim jedan ženski akt. Krenuo sam da zovem redom od koleginica do drugarica. Koja bi bila voljna da mi bude model. Vreme odmora i ispita me zezalo. Sve su bile zauzete. Samo mi je Marija potvrdila, ali tek za nedelju dana.
Kasno mi je bilo, ali sam joj rekao da ću joj javiti.

NastavciNastavak Sa Bakom. Muza sa fetišom >>
Please wait...
Možda Vam se sviđaju i ove
1 Komentar
  1. Kuronja komentira

    Kako dobra prica svaka cast .i ja sam svoju puno puta jebo bas je obozavala moj kurac i cesto sam iso kod nje i nikad nije proslo da je nisam nabio na kurac do jaja sto je cesto tesko podnosila velicinu Ali uvek je bila za akciju ??

Komentiraj