Može li seks bez orgazma ipak imati sretni završetak?

Pitaš se što mi je prolazilo kroz glavu dok sam ležala na krevetu nogu prekriženih iza glave, čekajući da on penetrira u mene straga? Glumeći ovaj seksi perec, zapitala sam se naglas: “Je li ovo uopće moguće? I je li… zabavno?”, na što mi je dečko odgovorio: “Pa… mislim da je?” No, vratimo se na početak.

Moj trenutni dečko i ja u vezi smo već neko vrijeme; točnije, osam punih godina i onda još malo. Ipak, to nas ne sprječava da svoj seksualni život održavamo vrijednim filmova za odrasle. Zapravo, ne pada mi na pamet što dosad nismo isprobali – na brodu, u gumenjaku, sprijeda, straga… jela sam krofne s njegovog penisa, zaboga!

Drugim riječima, seksmo se poput porno zvijezda koje se pripremaju za ulogu života i u tome jako uživamo. S druge strane, umorna sam. Jako sam umorna. Postoji samo određeni broj načina na koje se možeš pozicionirati prije nego nešto istegneš. A onda sam se susrela s “karezzom”, osjećajanim, senzualnim odnosom s naglaskom na povezanost.

Bitna razlika između uobičajenog seksa i ove staro-nove vrste umjetnosti je ta da karezza orgazme tretira kao ugodan bonus, ali ne i zvijezdu predstave. Sam izraz potječe od talijanske riječi “carezza” (dodir) i, iako koncept postoji još od 1844. Godine i dobro je poznat u tantričkom svijetu, tek sada pronalazi svoj put u spavaću sobu “običnih ljudi”.

Da bi stvar bila bolja, stručnjaci tvrde kako će, ako je dobro izvedena, karezza seks transformirati u čudesnu fuziju obostranog užitka. Da raščistimo par stvari, ja definitivno nisam tip cure koja će partnera duboko gledati u oči, uživajući u klimaksu nježno ispuštajući suze radosnice, ali kao što sam već rekla, i meni su potrebne pauze od svog uobičajenog akrobatski nabijenog seksualnog života.

Osim toga, koga ne bi privukla ideja u kojoj ćete tvoj partner i ti na trenutak postati jedno i osjetiti nešto što se može opisati jedino kao “izvan ovoga svijeta”? “Pokreti u karezzi obično su vrlo spori budući da ne jurimo prema ikakvom konačnom cilju poput orgazma”; kaže dr. Laurel Steinberg, klinička seksologinja i stručnjakinja za veze. “Umjesto toga, naglasak je na dodirima, držanju i trljanju.”

Drugim riječima, naglasak je na putovanju, a ne na odredišnoj točki. I, iako je penetrativni seks i dalje dopušten, ova vrsta odnosa vrti se oko predigre. Na steroidima. Rezultat? Potpuno nova razina osjećaja. Istraživač seksa, Steve McGough ističe: “Naši digitalno prekomjerno stimulirani u velikoj su nas mjeri natjerali da izgubimo povezanost s nekim dubljim djelovima samih sebe.”

Zahvaljujući ovom sve popularnijem načinu vođenja ljubavi, svojim umovima dajete priliku da se ponovno povežu, ali i tebi da se ponovno povežeš s vlastitim tijelom. Idemo polako. Jaaaako polako. Subotnja večer bila je naš prvi test. Svjetla su bila prigušena, u pozadini je svirao The Weeknd, a dečko i ja bili smo potpuno spremi isprobati u doznati u čemu je tajna. Pogledali smo se ravno u oči i jedno drugome obećali da se nećemo početi smijati bez obzira na to koliko će situacija (možda) biti neugodna.

Please wait...
Možda Vam se sviđaju i ove
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Voliš pisati erotske priče?! Želiš biti nagrađen/a?

X
0
Ostavi svoj komentarx