Ženu sam namjestio najboljem prijatelju

Najčešće se družim sa prijateljem Borisom. Išli smo u isti razred a zajedno smo išli i na fakultet. Za razliku od mene on je razveden. Razlog njegovoj rastavi bilo je njegovo stalno “šaranje”, tj. varanje supruge. Inače on je uvijek bio elokventan i spreman za akciju. Pravi zavodnik i šarmer. Ja sam po prirodi miran i povučen tip. U momačkim danima Boris je mijenjao djevojke sto na sat. Mislio sam da će se smiriti kada se oženi ali ništa od toga. Ja sam se oženio tri godine poslije njega a četiri godine kasnije on se razveo.
Kada sam upoznao svoju sdašnju suprugu Snježanu mislio sam da sam dobio na lotu. Naime ona je bila fenomenalan komad. Pa i dan danas je, to nije samo moje mišljenje. Upoznao sam je preko svoje sestrične. Uopće nisam mislio da kod nje imam neke šanse. Nekoliko puta našli smo se moja sestrična, Snježana i ja na kavi. Nosila je minice a imala je, i ima, super dobre noge. Jednom prilikom bili smo u pizeriji. Nakon toga njih dvije odlučile su ići negdje  u neki klub a ja sam morao kući jer sam ujutro radio. Bio sam bez auta pa se Snježana ponudila da me odveze doma svojim autom. Na rastanku, ispred kuće, zahvalio sam joj se i kazao kako ću je zbog ovoga častiti večerom kad god to poželi i u kojem god restoranu poželi. Nasmijala se rekavši kako će zapamtiti ovu ponudu. To me je ohrabrilo.

Od sestrične sam dobio broj njenog mobitela i već sutradan pozvao sam je na kavu poslije radnog vremena ne nadajući se previše kako bi ona taj poziv mogla prihvatiti. No prevario saam se. Prihvatila je moju ponudu i poslije posla otišli smo na kavu. dogovorili smo se i za obećanu večeru. Tako je počela naša veza koja je nakon godinu i pol dana završila brakom.

Nakon nekoliko godina u braku počeo sam sumnjati da me moja Snježana vara. Pretpostavljam da se ta sumnja rodila zato jer je sve češće odlazila u posjet svojoj teti koja je bila bolesna što je bilo istina. Osim toga teta je živjela sama u jednoj maloj kući skroz na drugom kraju grada ili preciznije rečeno to je već bilo izvan grada. Teta nije imala telefon već se za potrebe telefoniranja služila telefonom svoje rođake koja je živjela u kući koja se praktički nalazila u istom dvorištu gdje i kuća Snježanine tete. Osim toga znala je duže ostajati na poslu pravdajući se da radi prekovremeno zbog povećanog opsega posla. Naravno, sada više nije radila u mojem poduzeću jer tamo je bila samo na zamjeni.

Ono što je bilo zanimljivo u čitavoj priči bila je činjenica da ja uopće nisam osjećao ljubomoru. Štoviše, uzbuđivalo me maštanje o tome kako mi netko drugi jebe ženu. No, nikako nisam pronalazio načina da s njom o svemu otvoreno porazgovaram. U međuvremenu sam ostao bez posla jer dio nas je proglašen viškom pa smo uz otpremninu završili na birou za za zapošljavanje. Nekoliko mjeseci kasnije zahvaljujući Borisu uspio sam pronaći novi posao. Tu sam radio u smjenama. Tj. 12 sati dnevna, pa 12 sati slobodan a onda 12 sati noćna pa 48 sati slobodan.

 

Jednog dana bio sam s Borisom na piću i primjetio da ga nešto muči. Predobro sam ga poznavao i znao sam da ga nešto žulja ali ne zna kako bi mi to rekao. Inzistirao sam da mi kaže u čemu je problem a on je uporno odbijao bilo što reći. Napslijetku sam ga podbo pričom kako smo ipak stari i najbolji frendovi i kako me smeta što mi se ne želi otvoriti. Tek tada je nakon kraće pauze duboko uzdahnuo i počeo priču.

Kazao mi je kako je moju Snježanu jedne večeri vidio u jednom narodnjačkom klubu. Prvo što me iznenadilo bilo je to da je ona uopće bila u narodnjačkom klubu a drugo, taj klub se nalazio prilično van grada. Rekao sam mu kako se vjerojatno zabunio na što se on cinički nasmijao. Bilo je to u vrijeme kada sam ja odrađivao noćnu smjenu. Nadalje mi je ispričao kako je bila u društvu dvojice muškaraca i jedne žene, a jedan od muškaraca prilično prisno ju je privijao k sebi. Boris je bio na sto muka jer nije se želio miješati u naš brak a opet ja sam mu najbolji prijatelj.  Rekao sam mu kako mi je Snježana rekla da će te večeri izaći negdje van na kavu sa prijateljicom i njezinim mužem ali osim što je rekla kako su bili na piću nije spominjala narodnjački klub.

Tada sam odlučio otvoreno s njim porazgovarati. Kazao sam mu kako već dulje vrijeme sumnjam da me vara i da se viđa s drugim muškarcima. Odlučio sam biti otvoren do kraja pa sam mu priznao da me u stvari pomisao na to kako se jebe s drugima napaljuje. Boris me najprije ozbiljno pogledao a nakon nekoliko sekundi slatko se nasmijao. Rekao je kako ne može vjerovati.

Potom sam odlučio odigrati zadnju kartu: -Gledaj prijatelju moj. To što je bila u nekom narodnjačkom klubu s nekim društvom još nije pravi dokaz a ja želim pravi dokaz njene nevjere i u tome mi ti možeš pomoći ako želiš-
Boris me gledao u nevjerici. Pitao je kako da mi pomogne jer ako može on će to vrlo rado učiniti. Kratko sam rekao;-Odlično!- i naručio još jednu rundu pića. Tražio sam od njega da mi kaže što on osobno misli o Snježani, preciznije rečeno o njenom fizičkom izgledu. Iako je bio pomalo zbunjen tim mojimpitanjem rekao je kako uopće nema dvojbi oko toga da je ona jedna rasna žena i jako dobar  komad. Dodao je, kao da se pravda zbog rečenoga, kako to misli svaki normalan muškarac. Potom sam ga pitao bi li je, a da joj ja nisam suprug i da se ne poznamo, pokušao povaliti? Smiješio se vrteći glavom u nevjerici. Tražio sam da bude iskren. Odgovorio je da bi i to vrlo rado učinio. Nakon toga jednostavno sam mu rekao:- Pa učini to!-

Boris me gledao širom otvorenih očiju da bi napokon pitao zajebavam li to ja njega. Odgovorio sam mu kako sam smrtno ozbiljan. Uglavnom, nagovorio sam ga da on bude taj koji će zavesti moju Snježanu i na kraju je pojebati. Ako mu uspije to će značiti da sam bio u pravu glede svojih ranijih sumnji a osim toga radije ću prihvatiti njega kao jebača moje žene nego nekog tipa iz narodnjačkog kluba. A kako nisam ljubomoran već me to napaljuje i ja ću biti zadovoljan a pogotovo zato što će mi on pričati detalje. Dugo je razmišljao. Pogledavao me kao da mi ne vjeruje. Na kraju mi je rekao da nisam baš normalan a onda na rastanku doadao je kako će razmisliti o mom prijedlogu a i ja neka razmislim pa ako sam uistinu siguran da to želim neka mu to i kažem nakon par dana dok nam se dojmovi slegnu.

Stranice: First -- 1 -- 2 -- 3 -- Next → -- Last

1 Komentar
  1. Tomo3434 says

    Volim ovakve priće

    Rating: 3.0/5. From 2 votes.
    Please wait...

Komentiraj

New Report

Close