Strast i požuda kao zločin i kazna

– Ljubavi, odoh do prodavnice da ti kupim neko piće…reče Rodion Raskoljnjikov otvarajući vrata njihovog stana, koji se nalazio na bulevaru u južnom predgrađu Moskve.
– Šta ćeš da uzmeš… radoznalo upita njegova zgodna supruga Sonja Semjonovič.
– Ne znam, vidjeću šta ima. Šta ti se pije?
– Vidi ti nešto… izaberi sam.
– ok, odoh.

Ušao je u lift razmišljaljući o svojoj skrivenoj strani ličnosti, o svojim porivima, potrebama, porocima koji nijesu svojstveni muškarcima sa ovih prostora (ili možda jesu samo im je teško to da priznaju).

Sonjin muž Rodion Raskoljnjikov je bio sve samo ne običan prosječan muškarac koji teži tome da gradi autoritet na glumi alfa mužjaka, oličenog u životinjskom odnosu prema ženi. Za njega je prava žena predstavljala erotsko mitsko biće koje u sebi nosi iskonsku požudu i prirodnu želju za sjedinjenje sa njoj privlačnim muškarcem. Ta želja je nagonska, prirodna i dok želja postoji, postoji i žena kao erotsko biće. Iz te želje proizlazi i njena volja za provokativnim izgledom, oblačenjem i uljepšavanjem. Njena volja da bude primjećena, od strane muškaraca ali i od konkurencije, drugih žena, nagrađena komplimentom. Žena bez požude i volje za muškarcima, bez obzira na godine ulazi u poslednje i tmurno životno doba. To se nekim ženama desi u ranim tridesetim, a neke su aktivne i u šestoj deceniji. Energija koju poseduje žena, bez obzira na godine, čini tu razliku.

Život je prilično kratak, pun kratkih uživanja i velike patnje. One trenutke u kojima možemo uživati, njih nikako ne smijemo uzalud potrošiti ili ih usljed depresije pretvoriti u patnju.

…..

– Ovoga put izabraću neko skupo, kvalitetno slatko pjenušavo vino…mislio je Raskoljnjikov birajući Italijanski šampanj “Proseco” za svoju voljenu, u obližnjoj prodavnici.

Uzeo je i neke grickalice, kao i piće za njihovog prijatelja Dmitrija, uostalom njemu će osvježenje najviše trebati.

Dmitrij Prokofjič je mladi momak u ranim tridesetim godinama iz Sankt Peterburga. Visok, mršav ali mišićav, preplanulog tena sa duguljastim licem i puštenom bradicom srednje dužine. Reklo bi se prilično stidljiv.

Pitate se ko je Dmitrij i po čemu je on specifičan da ga pominjemo u ovoj kratkoj priči?

Dmitrij je izuzetno potentan mladić, izdržljiv u krevetu i ima prilično veći penis od Raskoljnjikova.

Kakve veze ima to sa Sonjom Semjonovič, njenim mužem Raskoljnjikovim i našom pričom?

Naša priča je posvećena požudi Sonje Semjonovič i poroku njenog muža Raskoljnjikova. Upravo je porok njenog muža uživanje u skrivenoj požudnoj strani ličnosti njegove voljene supruge Sonje, pa će i ova kratka priča biti posvećena njenoj požudi i njegovom poroku.

….

Raskoljnjikov se vratio s kesom iz prodavnice. Sonja se šminkala pripremajući se za večernji izlazak. On je dohvatio veliku čašu za vino i sipao joj upravo kupljeni šampanjac. Znao je, ako se Sonja malo opije popustiće joj kočnice i otkriće svoju požudnu stranu koju on tako mnogo voli, a samim tim više će da uživaju oboje, odnosno svo troje…

– Dobro je vino, prelijepo…izusti Sonja nakon ispijenog gutljaja zlatne tečnosti sa kristalnim mjehurićima.
– Super, drago mi je da ti se dopada…sa zadovoljstvom dočeka Raskoljnjikov znajući da je to dobar znak za njihove večerašnje planove.

Please wait...
Možda Vam se sviđaju i ove
Komentiraj